След урагана „Макс“, сега пък „Норма“ наближава Мексико и Калифорния – Свят

Главните новини

След урагана

Сн.: Официален сайт

Тропическата буря „Норма“ се трансформира в ураган над Тихия океан и се движи в посока към Лос Кабос в южния край на мексиканския полуостров Долна Калифорния, предаде АП. Само преди часове бяха брулени от бурята „Макс“, предаде БГНЕС.

Очаква се ураганът с ветрове до 120 км в час да връхлети късно в неделя или в понеделник, предаде Ройтерс.

Националният център за ураганите на САЩ съобщи, че вълни, предизвикани от „Норма“, ще започнат да заливат части от югозападно Мексико и Долна Калифорния по-късно днес и ще продължат до началото на следващата седмица.

След урагана Сн.: Официален сайт

В резултат на урагана „Макс“ пък един човек се води за изчезнал и около 200 къщи са повредени от водата или ветровете в Сан Маркос в крайбрежния щат Гереро в Мексико, предаде Асошиейтед прес.

„Макс“ отслабна до широка зона на ниско атмосферно налягане, но негови останки все още са способни да донесат поройни валежи над Гереро и западния щат Оаксака. 

Същевременно стана ясно, че отслабналият до тропическа буря ураган „Хосе“ отново набра сила и се превърна в ураган първа категория, съобщи Националният център на САЩ за ураганите, цитиран от ДПА.

Придружаващите ветрове са с пориви до 120 км в час. По данни на метеоролозите „Хосе“ се придвижва на северозапад и се очаква да достигне във вторник или сряда крайбрежието на Ню Джърси, като заплашва и Ню Йорк.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар