Социолог: Изказването на Симеонов е фашистко – България

Главните новини

,,Валери Симеонов си позволи да пресече една много червена линия, която се казва фашизъм, защото това неговото беше фашистко изказване. А фашистът има желание да унищожава“. 

Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Андрей Райчев. във връзка със скандалното поведение на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, определяйки ги като „кресливи жени с уж болни деца“.

,,Той прекали до такава степен, че просто не виждам как политическата му кариера ще продължи в дългосрочен план. Той наруши табу, унижавайки и без това слаби хора“, заяви още Райчев.

Относно бъдещето на Обединените патриоти той смята, че ако коалицията между тях се разпадне, едва ли ще влязат скоро пак в парламента.

,,Ако се разделят, ще видят парламент през крив макарон. Часовникът цъка, поради което трябва час по-скоро да изяснят отношенията помежду си“, посочи социологът.

,,В момента големите играчи на родната политическа сцена са Бойко Борисов и Корнелия Нинова. В този смисъл ГЕРБ и БСП се готвят за големия мач през през май, а през септември ще бъде изигран реваншът“, заключи Райчев.

„Образът на майката в нашето общество е сакрален. Това е образът на майката-мъченица, който в един момент се оказа опетнен. За мен Валери Симеонов демонстрира случай на психопатология спрямо изказването си за тези майки. Просто потрес!“ Това допълни вторият гост в студиото социалният антрополог Харалан Александров.

,,Бих искал да видя Симеонов наказан заради това свое безобразно говорене“, заяви той и накрая добави, че политиката у нас отдавна е напуснала границите на разума и логиката.

,,Разбира се, все още се срещат някои изключения от правителството“, допълни социалният антрополог.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар