Спецакцията в София продължава, пълно е с маскирани полицаи – България

Главните новини

От събота вечерта в столицата се провежда акция на спецотряда за борба с тероризма. За момента от МВР не съобщава каква е причината, но самите служители са въоръжени с автомати и бронежилетки.

Според източници на БНТ, два автомобила са били задържани късно вчера на изхода на магистрала „Тракия“. Има арести на няколко места, четири адреса в София са обискирани. Разработката е на ГДБОП.

Задържаните са част от престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, но сега са задържани за друго. Извършват се процесуално-следствени действия във връзка със специализирана операция под наблюдението на прокуратурата. Очаква се официална информация от МВР.

В акцията, по информация на „Хоризонт“, участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и звеното в СДВР „КОБРА“.

На четири места в столицата са разположени маскирани полицаи, въоръжени с автомати. На още три места в столицата се извършват претърсвания и арести.

Според първоначалните информации има шестима задържани. Петима от тях са арестувани в близост до изхода на София за АМ „Тракия“. Мъжете са били в два автомобила, които бяха претърсени от полицията.

Пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за операцията и уточни, че тя е под ръководството на прокуратурата, но отказа да даде повече подробности.

По неофициална информация на „Хоризонт“ става дума за престъпна група, която се е занимавала с различни видове престъпна дейност.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар