Стефан Константинов оглави онкоболницата в София – Здраве

Главните новини

Бившият здравен министър от първия кабинет на Бойко Борисов – д-р Стефан Константинов, стана шеф на Онкологията в София. Това съобщи самият Константинов на страницата си във Фейсбук. 

Конкурсът за поста беше обявен, след като Валентин Ангелов подаде оставка след повдигнатите му от прокуратурата обвинения за безстопанственост, довела до щети в размер на 2 млн. лв. Обвинението беше повдигнато заради закупувани от болницата лекарства на завишени цени между 2013 и 2015 г. 

Константинов е получил най-високата оценка от 5.65. На второ място с оценка 4.78 е класиран бившият депутат от БСП и бивш директор на Агенция „Медицински одит“ Симеон Василев, предаде OFFNews.

Стефан Константинов е гинеколог, има и магистърска степен по обществено здраве и здравен мениджмънт. Досега той беше лекар в „Майчин дом“, а преди да стане министър беше шеф на болницата в Перник.

„Днес е ден за промяна. След пет сравнително спокойни години в „Майчин дом“ поемам управлението на една от най-големите онкологични болници в страната – УСБАЛО“, написа Константинов във Фейсбук.

„Искам да благодаря на всички колеги, с които работих до момента. Научих много неща, особено по отношение на големите отворени гинекологични операции, които със сигурност ще са ми полезни за бъдещата работа. Защото освен с администрация, смятам да продължа и заниманията си като лекар. Ще ми липсват акушерството и най-вече нормалните, естествени раждания, воденето на които си остава за мен отличителна черта на добрите професионалисти“, подчерта той.

„В УСБАЛО ме чакат множество предизвикателства, но точно в тях е уловката, караща ме да изоставя подреденото си лекарско ежедневие. Стискайте палци всичко да е за добро – на пациенти, персонал, болница…и за мен самия!“, написа Константинов. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар