Стотици американски военни пристигат в България (СНИМКИ) – България

Главните новини

Стотици американски военни ще пристигнат у нас в рамките на най-мащабната ротация в Европа след края на Студената война. В момента военнослужещите са на учение в Югозападна Полша, предаде бТВ.

Операция „Атлантическа решителност” на засилено американско присъствие в Европа продължава с втора смяна от военнослужещи за следващите 9 месеца. Тя е част от европейската инициатива за сигурност, по която американското правителство отделя 4,8 млрд. долара за 2018 г. Планирани са четири големи учения за времето на пребиваването им в Европа.

„Русия може да ни наблюдава по същия начин, по който НАТО следи за техните учения”, категоричен беше полк. Девид Гарнър, командир на втора бронирана бригада във Форт Рили, Канзас.

Стотици американски военни пристигат в България (СНИМКИ)БТВ

След седмица военните от втора бронирана бригада ще се отправят към различни точки в Европа. В момента те се подготвят за отпътуване и правят последни изпитвания на техниката.

В България през октомври пристигат 250 души с 22 бойни машини „Брадли” и 4 танка, разказа командирът на подразделението.

Стотици американски военни пристигат в България (СНИМКИ)БТВ

Капитан Андрю Маккормак обясни, че още в първата седмица на ноември започват учения в Ново село. „Ще се фокусираме върху нашето индивидуалното обучение и да ги обучим за работа с нашите оръжейни системи”, отбеляза той.

Стотици американски военни пристигат в България (СНИМКИ)БТВ

Военните от Форд Рили, Канзас, ще останат 9 месеца, като само за 45 дни ще се предислоцират за учение в Хохенфелс, Германия.

Подп. Пит Муун, командир на първи батальон, втора бронирана бригада, коментира, че при нужда са в състояние да реагират за няколко дни.

Стотици американски военни пристигат в България (СНИМКИ)БТВ

Ученията у нас започват в началото на ноември. Предишната американска бригада от Колорадо, която беше изпратена за операция „Атлантическа решителност”, участва в най-голямото учение в Югоизточна Европа и Черно море това лято. Трета бригада от Форд Карсън, Колорадо, вече товари имущество и машини, за да отпътува обратно към САЩ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар