Стрелецът от „Лозенец“ остава в ареста – България

Главните новини

Стрелецът от „Лозенец“ остава в ареста

iNews.bg / Радила Радилова

Софийският районен съд (СРС) взе мярка задържане под стража за Йордан Златков. обвинен за стрелбата преди дни в столичния квартал „Лозенец”, предаде БГНЕС. Стрелбата стана на 18 октомври в ранния следобед, малко след 13:00 часа. От първоначалните данни стана ясно, че рикоширалият куршум се е отклонил към близката сграда. Инцидентът се размина без пострадали хора.

Златев е обвинен в квалифицирано хулиганство, за което законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. Прокуратурата поиска най-тежката мярка. Според обвинението именно той е стрелял с пистолета. Пред репортерите Златев не беше многословен, преди заседанието каза само, че със сигурност иска да се извини на семействата, че ги е стресирал по този начин. „Съжалявам“, каза той.

Пред съда заяви, че не мисли, че е престъпник. „Моята фамилия не ме прави криминална личност, няма и да бъда”, каза той. Йордан Златков е син на Злати Златев-Златистия. Според адвокатът му Десислава Методиева няма доказателства, че Йордан е стрелял, много неща не са ясни и не са изяснени. „Има разминаване на свидетелите, а още повече, че всички са били пияни. Как дават адекватни показания, според вас?”, попита репортерите защитничката в отговор на въпроса, че свидетели посочват именно Златев като стрелеца.

Съдът посочи в мотивите си и обществената опасност, и дързостта на стореното. Изстрелите са в ранния следобед в жилищен квартал, Златев не е отчел близостта на жилищните сгради и това, че някой може да пострада. Марката му не е окончателна и може да се обжалва пред по-горната инстанция – Софийски градски съд.

БГНЕС припомня, че вчера стана ясно, че прокуратурата повдигна обвинение и на Калоян Арсенов след стрелбата в софийския квартал „Лозенец”. Той е обвинен, че не е взел необходимите мерки при държане на огнестрелно оръжие и е застрашил живота и здравето на хората. Арсенов е освободен с парична гаранция в размер на 500 лева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар