Съдът остави в ареста бизнесмена, убил двама в кв. „Витоша“ – България

Главните новини

Софийският апелативен съд остави без уважение искането за освобождаване от ареста на обвинения в двойно убийство в столичния квартал „Витоша – бизнесмена Драгомир Драгомиров, предаде Фокус.

Той застреля двама бизнес партньори и рани тежко трети при спор на 18 май в офиса си в кв. „Витоша“.

Според съда има обосновано предположение, че Драгомиров е извършител на престъплението, открито е оръжието, а съдебно-психиатричната експертиза е установила, че той не е бил невменяем към момента на стрелбата.

Съдът прие и доводите на прокуратурата – че обвиняемият отговаря за престъпление, за което се предвижда наказание от 15 години затвор до доживотна присъда и че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

По време на гледането на мярката на първа инстанция бизнесменът заяви, че съжалява за деянието си и е готов да съдейства на разследващите.

Според съда, въпреки че Драгомиров се грижи за 4 деца, няма предишни криминални прояви, има безупречна биография, извършеното от него е тежко престъпление и той не може да излезе на свобода.

Адвокатите му настояха за домашен арест с аргумента, че бизнесменът е съдействал на полицията и увериха, че той да избяга от страната и няма предишни противозаконни изяви. 

Припомняме, че 57-годишният строителен предприемач застреля мъж и жена – инвеститори и рани тежко още един човек. Основната версия за двойното убийствое заради неразчистени сметки за 100 000 лв. Жертвите са представители на инвеститора, чиято сграда Драгомиров е строил, но са отказали да му заплатят работата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар