Съдят за корупция шеф на поземлените отношения в агроведомството – България

Главните новини

Специализираното звено „Антикорупция“ предаде на съд директора на дирекция „Поземлени отношения и комасация“ в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) Стелиян Митев, съобщиха от държавното обвинение.

Той ще отговаря за неизпълнени служебни задължения в периода, в който е бил директор на земеделската дирекция в Добрич – от ноември 2009 г. до 3 септември 2013 г., предаде бТВ.

През 2011 г. бащата на 32-годишния Митев – Димитър Митев, сключил договор за стопанисването на плаж „Кранево-север”. Той започнал да използва вече изградените обекти – бирария, кафене, дискотека.

Освен това на територията на държавен имот имало хотел със заповед за премахване още от 2006 г., два ресторанта и други обекти, построени през 1994 г. – 1999 г. и които по реда на Закона за устройство на територията е трябвало да бъдат съборени.

Междувременно Стелиян Митев, който трябвало да следи именно затакива нарушения в качеството си на държавен служител, организирал фиктивни проверки и не сезирал кмета на Балчик за появилите се незаконни обекти.

Подсъдимият като длъжностно лице не издал и заповеди за сформиране на комисии, които да извършат проверки през летния сезон от 2010 г. до 2013 г., когато имотът се е ползвал най-интензивно.

Делото започва в Добричкия окръжен съд, а Митев е заплашен с до 8 години затвор.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар