Сърбия окуця преди Евроволей 2017 за жени – Волейбол

Спорт

Женският национален волейболен отбор на Сърбия се оказа в доста трудна ситуация по време на подготовката за Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Седем състезателки от тима се борят с различни травми 8 дни преди шампионата на Стария континент. Това притесни особено много селекционерът Зоран Терзич.

Основният проблем на Сърбия са разпределителките. Както се разбра Ана Антонийевич бе хваната с допинг. По това време младата надежда на отбора Бояна Живкович изкълчи глезена си в контрола срещу Турция и засега е под въпрос за първенството. Центърът Милена Рашич пък не тренира за известно време заради фрактура на ходилото, Катарина Лазович има спукана кост на ръката. Бояна Миленкович е с разтегнато сухожилие, докато Бранкица Михайлович и Саня Малагурски се борят с контузии в областта на глезените.

„В момента имам само една разпределителка на разположение – Сладжана Миркович. Ситуацията е наистина лоша, имаме много проблеми. За съжаление, всичко ми напомня за Лондон 2012 (б.р. тогава също седем волейболистки пропуснаха Олимпиадата заради контузии). Дори и останалите момичета тук имат здравословни проблеми. Трябва да останем спокойни, да работим усилено и да мислим за Европейското първенство. Нашите амбиции няма да се променят, целим се в медалите“, сподели Терзич пред сръбските медии.

Утре и в неделя (16 и 17 септември) Сърбия ще изигра две контроли срещу България в Белград, които ще бъдат последните проверки на тима преди Европейското първенство. На Евроволей 2017 пък сръбкините са в Група D заедно с Холандия, Белгия и Чехия.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар