Тежка катастрофа с тир в тунел „Топли дол“ блокира „Хемус“ – България

Главните новини

Катастрофа с тир и няколко коли в тунела „Топли дол“ на магистрала „Хемус” доведе до временно ограничение на движението в посока София. При инцидента няма жертви, но е пострадал един човек, който е транспортиран в болница, предаде бТВ.

До разчистването на пътните платна движението в района на произшествието ще бъде пренасочвано по стария път. Обходният маршрут е от „Хемус” при пътен възел Ботевград, път II-17, път I-1 Ботевград – София до пътен възел „Витинска река“ на АМ „Хемус”.

Друга катастрофа е възникнала след Констинброд, в посока Петрохан. В следствие на челен удар между два автомобила е починал един човек.

Движението в участъка е затруднено и се регулира от екипи на „Пътна полиция“. Предстои мястото на произшествието да се огледа и да се установят причините за катастрофата.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират към водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост в района на катастрофите, както и да следват стриктно указанията на пътните полицаи.

При друг инцидент камион, пълен със слънчоглед, пък се преобърна край Варна на пътен възел „Летище”, който е част също от магистрала „Хемус”.

Вероятната причина е несъобразена скорост на движение върху мокрия асфалт. 48-годишният шофьор не е пострадал сериозно, но товарът беше разпилян по целия път.

Наложи се временно възел „Летище” да бъде изцяло затворен до разчистването на платното и изтеглянето на камиона.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар