Тежки обвинения и сълзи при волейболистките след Евро 2017 – Волейбол

Спорт

Тежки обвинения и сълзи съпътстваха женския ни национален отбор при прибирането от европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Нашите отпаднаха в плейофите за 1/4-финалите след драматично поражение от Германия. Проблемите личаха още при заминаването, когато тимът остана без лекар и физиотерапевт.

Най-емоционална на летище „София“ бе капитанът Елица Василева, която не скри сълзите си. „Без подходящи указания от пейката няма как да постигнем нещо. Нямахме подкрепа от треньора Иван Сеферинов. Как е възможно да допусне да останем без лекар и физиотерапевт, при това на европейско първенство? Дори и сега сме разочаровани – тръгна си, без да ни каже „довиждане“…

Имам подкрепата на целия отбор. Федерацията направи всичко, което трябваше. Тя е последният проблем на нашия отбор. Но на някои тренировки повръщахме и получавахме спазми. Не е вярно, че сме пропускали занимания. Кондиционният треньор се нае да ни бие инжекции, но… Постарахме се максимално въпреки обстоятелствата. Не сме горди от постиженията, но сме горди от начина, по който воювахме“.

Самият Сеферинов отчете, че е очаквал по-добри резултати. „Ако бяхме победили Германия, щяхме да срещнем Азербайджан и да стигнем до полуфиналите. Разочарован съм от разпределителките – в определени моменти не търсеха нападателките, които трябва. Допускаха необясними за мен грешки. Иначе смятам, че имам подкрепата на федерацията и всичко е наред“.

btvnovinite.bg

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар