Ти му даваш 500 лева заплата, а то ти хапе ръката! Е, как да работим? /Грозна изповед на един бизнесмен/

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво мислят бизнесмените за работниците и как се отнасят с тях в България показа едно предаване, което уж се води развлекателно и което уж никой не го гледа.

Истинското лице на българския бизнес лъсна неочаквано не къде да е, а във ВИП Брадър.

Рапърката Диона се оплака, че работела по 12 часа на рецепцията за 500 лева на месец. Тези пари не ми стигаха, нито за квартира, нито за дрехи, нито за храна.

Дъвчех евтини закуски, обличах се с разни преоценени дрешки, а да изляза да се забавлявам, беше немислимо. Една сутрин закъснях 15 минути и шефът ми вдигна такъв скандал, че се разтреперах. Закани се да ме глоби. И тогава се запитах защо да му работя като роб, защо трябва да търпя унижения за 500 лева? И напуснах сама.

Изненадващо на думите й реагира мъжът на Гала – Стефан. И тегли такава реч, че Диона занемя, а зрителите се ядосаха здраво.

Коя си ти, че да се оценяваш колко ти струва труда? – попита назидателно Стефан. Защо си наругала на ум този човек? Той ти е давал пари от залъка си. Всеки месец ти е плащал по 500 лева да стоиш на една рецепция. Хранил те е. Учил те е на дисциплина. Дал ти е работа. А ти какво? Недоволна! Докато вие не се научите да работите и не да ламтите за заплати, а да сте благодарни, че някой ви е взел да ви храни, няма да има икономика в България. Няма да има напредък. Работникът трябва да си знае мястото! Работодателят за него трябва да е авторитет и благодетел!

Ама аз не мога да живея с 500 лева и да съм благодарна. Това са 12 часа труд всеки ден! 12 часа на крак – изхленчи Диона.

Точно заради такива като теб не вървят нещата! Искате много, а не давате нищо. Този бизнесмен е имал разходи. Поддържал е цял хотел. Ако вземе да раздава пари на всички, къде отива печалбата? Ще може ли да инвестира в друг хотел. Той открива работни места! Трябва да сте му благодарни! Всеки трябва да е щастлив, че има работа, а не да мрънка за пари! – продължи Стефан, а Диона се сви като ударена.

Ето това е логиката на българските бизнесмени. Работниците трябва да целуват ръка за трохите, които получават и да мълчат. Колкото им даде шефа – толкова!

Бизнесмените се ширят в палати за милиони, работниците живеят в дупки.

Бизнесмените строят нови и нови хотели, но с единствената грижа да създават работни места!

Айде де! А на нас ни плуват корабчета в очите.

Съпругът на Гала показа как е забогатял. И ще богатее още!

Да му мислят тези, които няма да му целуват ръка, докато им  плаща подаянията.

Пардон, заплатите!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар