ТОКУ ЩО! Радев подкрепи летците в Граф Игнатиево и атакува престъпното управление на ГЕРБ!

ГЕРБ, Президент, Румен Радев

Държавният глава Румен нападна кабинета. Той подкрепи стачката на авиаторите от военната база в „Граф Игнатиево“ в профила си във Фейсбук. „Напрежението в сектор „Сигурност“ е тревожно. Кадровата криза в Българската армия се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети.

Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има социални, технически и психологически причини. Политическите реакции на проблема са неадекватни. Достойни българи са обвинявани в алчност, бунт и престъпно поведение. Много от тях рискуват живота си в изпълнение на служебния си дълг“, написа в социалната мрежа държавният глава.

„Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява честта на хората с пагони.

Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият патос не може да замести управленските решения“, съобщи още президентът Радев. Припомняме, че във вторник летците от първата смяна в базата обявиха, че няма да работят, защото не се чувствали добре.

Малко по-късно те уточниха, че не искат да летят със самолетите Миг-29, тъй като не се чувствали сигурни. Премиерът Бойко Борисов им отговори, че в лошото време и на него самия не му е приятно да се качва на самолет, но си върши работата, въпреки климатичните условия.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

One thought on “ТОКУ ЩО! Радев подкрепи летците в Граф Игнатиево и атакува престъпното управление на ГЕРБ!

  • Призидента е прав Какво е България без военни и без пилоти Господа управници решете проблема без да плюете, всеки може да бъде политик ,но трудно би станал военен пилот,
    просто е невъзножно иска дупце ,смелост Хайде господа Борисов, Каракачанов и Цветанов станете пилоти от земята лесно се говори, Вие не сте цяла България днес сте управници, а утре никой но венните пилоти остават за да служат и защитават нашата родина България

Вашият коментар