Трайков: Толкова е просто. Щом някой прави незаконни неща, трябва да бъде осъден

Президентски избори
Трайчо ТрайковНие искаме да дадем на държавата сила да работи в полза на гражданите, каза кандидат-президентът

Основният приоритет е един, защото всичко останало е функция на този голям приоритет – а именно държавата да може да гарантира, че законите са справедливи и че те се прилагат по еднакъв начин за всички. Всички знаят какво трябва да се направи – не мислете, че хората, които са завладели държавата не го знаят, но се опитват да разсейват вниманието ни с други неща и да ни пречат. Трябва човек на висока длъжност, най-добре държавният глава, който да сложи пръст на раната и да каже – трябва да се реформира съдебната система, прокуратурата, за да не може една партия или една олигархична група да завладее всички връзки в държавата или в едно населено място.

Това каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков на среща с жителите на Белослав.

По думите му голям брой хора от цялата страна са зависими да се съобразяват с волята на управляващите.

„Това за мен е скандално в европейска държава в 21 век. Ако се правят безобразия тук, в Белослав, ако някои те карат да си член на една партия, за да можеш да почнеш работа или да имаш бизнес, в една нормална държава тези хора ще бъдат ударени през ръцете и ще свършат в затвора. Толкова е просто. Щом някой прави незаконни неща, трябва да бъде осъден. Затова съдебната реформа е толкова важна. Затова ние с ген. Събев искаме да дадем на държавата силата да работи в полза на гражданите. Ето това със сигурност може да направи президентът и досега никой не се е опитвал да направи“, категоричен бе Трайков.

Той заяви, че кандидатът на БСП Румен Радев е с объркани разбирания и не е никакъв патриот. Всички са прокремълски кандидати, които искат да накарат страната да върви в грешна посока, но най-вече Радев. Разбрахме, че той използва някакви шашмалогии за финансиране на предизборната си кампания. Народните представители на РБ си направиха труда да изчислят колко струва кампанията му и разликата е в пъти, черни пари“, допълни още Трайков.

На въпрос за зависимостта на президента от партиите, които са го номинирали Трайков отговори, че той е от Гражданския съвет на Реформаторския блок и е издигнат като гражданска кандидатура. „И двамата с ген. Събев сме мажоритарни кандидати. Тук президентът не е от никоя партия. И двамата сме безпартийни и ни е лесно да бъдем надпартийни“, категоричен бе Трайчо Трайков.

Източник: vevesti

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар