Трайчо Трайков: Българският патриотизъм не е бил про-руски или турски, а е европейски

Президентски избори

Трайчо ТрайковБих искал нашето идване в Перущица да се приема като подкрепа на това, което правите в града, за да запазите историята и да я покажете на следващите поколения, на децата ни. Това каза на среща с граждани на Перущица кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. „Къде отиде българският дух от Възрожденската епоха, от началото на 20-ти век, когато хората сътвориха чудеса и на бойното поле, и в изкуствата, и в сферата на духа? Където и да отиде човек, ще се намери училище или църква, построени с труда и с пожертвованията на хората, за да има къде да се учат, къде да търсят висотата на духа си. Това не бива да се забравя, не бива да се подценява, защото в днешния т.нар. политически елит е изплувала една безродна пяна“, подчерта Трайков.
„Днес приемаме за даденост, че можем да живеем и работим, да почиваме, да спестяваме, да се образоваме където си искаме в Европа и така трябва да бъде. Нашата България вече е цял континент – не само на 3 морета и на 2 океана, но трябва да се борим за това, и да го защитим, и да наложим своето място в Европа. Да убедим своите съюзници и приятели, че нашите интереси са и техни интереси. И че когато и ние сме добри в спазването им – печелят и те“, сподели вижданията си за бъдещето на България Трайков.
На въпрос за бежанската криза, Трайков коментира, че Европа е малка част от света, но най-силният икономически съюз и всички искат да дойдат тук, в Европа. Това е обяснимо – където има липса на свобода, няма човешки права, е трудно да бъдеш себе си. Спомням си как всички трябваше да се научим да живеем в свят на лицемерие и сякаш бързо забравихме това. Българският патриотизъм не е бил про-руски или турски, а е европейски“, каза още Трайков.
„Кандидат-президентите на двете най-големи партии в страната ни, Радев и Цачева, излизат и между „фризираните клишета“ ни обясняват как трябва да лазим пред агресора и как човешките права нямат значение. Въпросът е как да не допуснем такива хора да управляват държавата ни“, коментира Трайчо Трайков.
По-късно кандидатите за президент и вицепрезидент на Реформаторския блок Трайчо Трайков и ген. Съби Събев се срещнаха и с жители на Асеновград, Чепеларе и Смолян. Пред тях Трайков сподели и вижданията си за президентските правомощия, които, според него, излизат далеч извън описаните в Конституцията, свързани с националната сигурност и външната политика. „Националната сигурност не е само армията, службите, МВР. Това е сигурността на всеки човек. Това е сигурността, че правата му ще бъдат спазени, че няма с лека ръка да бъдат пожертвани пред „халтурата на деня“, каза Трайков и допълни – Това е работа на всички, но е нужна критична маса от хора, които мислят в една посока и които имат не само знанието, компетентността и професионализма, но и решителността и характера да направят промяната.“

Източник: БТА

Снимка: БТА

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар