Трайчо Трайков: Всички българи сме с десетки хиляди лева по-бедни заради кражби и далавери

Президентски избори

Трайчо Трайков КаварнаДвете базови причини за всички проблеми на хората и за усещането им за липсата на справедливост са неспособността на държавата да гарантира, че законите са справедливи и че държавата може да ги налага по еднакъв начин за всички. КТБ нямаше да е възможно, ако БНБ беше на място, а БНБ щеше да е на място, ако функционираше системата за върховенство на закона. Същото е и за „Белене“, за газовия договор, предоговорен от Овчаров… И така стигаме до 10 млрд. загуби. Това каза на среща в Каварна кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Той посочи, че при 2 млн. пенсионери, това са „по 5000 лв. откраднати от всеки пенсионер, само от тези три глупости“. „Сега виждам, че се разгаря поредната драма за коледните надбавки. Ще получат по 40 лв. на човек. За какви мащаби говорим? 40 лв. подаяние, срещу 5000 лв. откраднати!“, подчерта Трайков и допълни между 1 – 1,5 млрд. лв. всяка година от джобовете ни от горивния картел, 20-30% данък ДПС от обществените поръчки… „Като теглим чертата виждаме, че всички българи сме с десетки хиляди левове по бедни от това, което бихме могли да бъдем. И тук правя една дебела черта между нас, като хора с десни разбирания и левите популисти, които твърдят, че по тодорживково време било по-хубаво и че от тогава насам хората само обедняват. Това просто не е вярно. Сега благоденствието в материален аспект, при всичките проблеми, е значително по-голямо, отколкото и преди 10 г., и преди 20 г. Но е много далеч от това, което трябваше и можеше да бъде“, категоричен бе Трайков.

Той подчерта, че не вижда от 21 кандидати за президент кой друг, освен него и ген. Събев, следва верния компас за бъдещето на България. „Вместо това всички се опитват да ни увещават, че президентската институция не била важна, била декоративна, имала слаби правомощия. Ако беше така, Първанов вероятно нямаше да иска трети мандат, и вероятно Борисов нямаше да избере човек, който да му е послушен, а щеше да избере човек, който да му свърши работа“, каза Трайков. По думите му тях ги е страх – страх ги е от правомощията на президента. „Досега всеки от българските президенти е оставил своята следа, постигнал е хубави, или не толкова хубави неща за България, но все още никой не е уплътнил изцяло съдържанието на президентската институция, дори това, което е изрично записано в Конституцията. Все още никой не се е възползвал от правото си за законодателна инициатива по конституционни въпроси. А именно от там може да започне и промяната в съдебната система“, подчерта кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

Източник: реформатоскиблок

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар