Трайчо Трайков: ГЕРБ и БСП вървят към сътрудничество

България, Политика, Президентски избори

Проблемите в България са еднакви за всеки – те не са етнически, подчерта Трайков в Кърджали

Започвам вече да се чудя дали кандидатите за президент на ГЕРБ и БСП са Цецка Цачева и ген. Румен Радев или са Цветан Цветанов и Корнелия Нинова. Това каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, който заедно с кандидата за вицепрезидент ген. Съби Събев бе в Кърджали за среща с граждани и симпатизанти.

„Фалшиво е внушението, че битката на тези избори е между ГЕРБ и БСП. Ние сме алтернативата. Те така добре работят заедно, а искат да приемем, че са опоненти“, подчерта Трайков. По думите му няма нищо чудно, че ГЕРБ и БСП вървят към сътрудничество. „Искам да поздравя Цецка Цачева за подкрепата от страна на червения кмет на Свищов. Искам да я поздравя и за подкрепата на Румен Овчаров и Петър Димитров, които продължават да представляват държавата в две от ключовите предприятия в енергетиката. Едни и същи хора ли стоят зад властта и зад БСП“, попита Трайков.

_mg_5521-2Той бе категоричен, че иска да види България не на статуквото, а България на справедливите закони и тук е ролята на президента с отлагателното вето. „Ще работя да имаме справедливи закони, които важат за всички хора и за институциите, които се грижат за прилагането им. Спазване на правата на всеки човек – това е работата на съдебната власт и системата на правосъдието. Това е най-важният проблем пред нас. Трябва да настояваме за радикална съдебна реформа и за реформа на прокуратурата“, подчерта още Трайков.

По думите му, проблемите в България са еднакви за всеки – те не са етнически, нито религиозни. „В Кърджали има изключително интелигентни и мислещи хора, но от 25 години изборите тук се правят на основата на омразата, на принципа „нашите срещу вашите“, на принципа на етническото разделение. Трудно е да се води дебат в такава обстановка, дебат на идеи. Всички сме български граждани и ако демокрацията работи, бихме спорили за различни идеи, но за нищо друго. Като президент ще положа всички усилия, за да могат хората в този край да спорят предимно за политика“, подчерта Трайчо Трайков.
Основната ни цел е България да се възползва по възможно най-добрия начин от членството си в ЕС и НАТО, каза от своя страна кандидатът за вицепрезидент на РБ ген. Съби Събев. „При ГЕРБ липсва целенасоченост и последователност в отношенията с НАТО и в прилагането на механизмите на ЕС. Ние трябва да използваме истинския си потенциал, за да отстояваме националните си интереси и да мобилизираме ресурса на своите партньори“, допълни ген. Събев.

Източник: traichotraikov.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар