Трайчо Трайков: Законът важи и за г-н Ковачки

България, Политика, Президентски избори

На тези избори ще дадем първия бой, за да си върнем върховенството на закона

Закриването на неефективните производства е неприятен процес навсякъде, но това не е повод да се нарушава трудовото законодателство, да бъдат лишавани хора от социалните им придобивки или от заплатите и възнагражденията им. Това не са крепостни роби и не са длъжни да търпят щети, защото някой си е направил грешно бизнес плановете. Това каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков на среща с граждани в Кюстендил по повод продължаващата стачка в рудник „Бабино“ на мини Бобов дол. Той обсъди въпроса и с кмета на града Петър Паунов.

Трайков подчерта, че подкрепя миньорите и те трябва да защитават правата си докрай. „Надявам се и проверката, която върви от името на държавата, да свърши максимално бързо и с ясен резултат. Законът е еднакъв за всички, включително за г-н Ковачки“, категоричен бе кандидатът за президент на РБ.

На фона и на този конкретен случай, не е изненадващо, че хората мислят, че ако спазваш правилата не печелиш нищо, ако не ги спазваш е „по-добре“. Лесно е да си говорим за икономика, за заплати и енергетика, но истинският проблем е, че върховенството на закона ни липсва, коментира Трайков пред препълнената със симпатизанти зала на Килийното училище в града. На срещата с хората присъстваха и депутатите на РБ Димитър Делчев и Румен Христов.

img_4952-min

Правата на отделния човек не са защитени, подчерта Трайков. Според него, ако президентът застане зад кауза, в която вярва и е важна за хората, тогава шансът да бъде постигната целта е огромен – независимо какво е записано в конституционните му правомощия.

На какво се дължи разликата между държави с еднакъв потенциал, но различен напредък, попита Трайков и даде пример с България и Румъния. „Преди години никой не вярваше, че в Румъния ще има демокрация – гледаха ОДС и ни завиждаха. Румъния беше изключително корумпирана, но се стигна до момент, в който се намериха няколко политици, които направиха съдебна реформа и правителството в сянка е в затвора. В България хората ги е страх. Аз вярвам, че път има и мисля, че първият бой, който трябва да дадем, са тези избори, за да върнем върховенството на закона в държавата, категоричен бе кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Източник: traichotraikov.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар