Треньорът на Академик доволен от победите – Баскетбол

Спорт

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов бе доволен от спечеления трофей на приятелския баскетболен турнир за Купа Плевен, но призна, че има още работа, за да стане отборът конкурентен на най-силните в България.

На финала пловдивският тим победи Черно море с 86:79 и грабна първа купа за сезона.

„Турнирът бе много полезен за нас. Спечелихме победи за самочувствие срещу преки съперници в предстоящия сезон на НБЛ. Преценихме къде сме добре, къде изоставаме и какво трябва да работим. Доволни сме от победите в двата мача, но видяхме, че имаме още доста работа, за да сме на нивото на по-силните отбори в България. Имаме резерви във всички фази на играта“, коментира Асен Николов.

Николов изрази и задоволството си от добрия колектив в отбора: „Много съм доволен от отношенията между момчетата и подкрепата, която си оказват един на друг на игрището. В последните два сезона не съм имал играчи, които толкова добре да се разбират помежду си на терена и извън него. Според мен това ще бъде ключът към бъдещите ни успехи. От някои състезатели съм доволен, други все още не са разкрили пълния си потенциал, но съм сигурен че в течение на времето ще покажат онова, което се очаква от тях“

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар