Уволниха шефката на Фонда за лечение на деца, дават я на прокурор – Здраве

Главните новини

Фондът за лечение на деца има нов директор. Със заповед на здравния министър вчера от поста й е била освободена д-р Тинка Троева, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. Като причина се посочва „системно нарушаване на нормативната уредба“.

От днес ръководството на фонда е поверено на д-р Мариета Райкова, става ясно още от съобщението.

„Мотив за освобождаването на д-р Троева е системно нарушаване на Правилника за дейността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на разписани процедури, сред които и притеснителната практика да се изискват становища от медицински специалисти, които не фигурират в списъка на утвърдените от министъра външни експерти към Фонда за лечение на деца“, аргументира се министърът.

Здравното ведомство е изпратило и сигнал срещу Троева до прокуратурата.

Д-р Тинка Троева застана начело на фонда през март, след като тогавашният директор на институцията проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев.

След смяната бе съобщено, че във Фонда са открити нарушения. Проф. Пилософ бе директор на Фонда за лечение на деца по-малко от година. Той бе назначен от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар