Ужасната версия! Боян Петров е убит под връх Шиша Пангма?

Без категория

Ужасната версия, че Боян Петров е убит под връх Шиша Пангма, плъзна в интернет пространството.

Твърдението гласи, че двама от шерпите, част от спасителния екип по издирването на българина, който така и не беше открит, е възможно да са го затрили!

Припомняме, че при безпрецедентната акция в Хималаите преди дни беше открита палатката на Боян – между Лагер 2 и Лагер 3. Била празна, поне така се твърдеше…

Сериозният слух гласи, че двамата шерпи всъщност са открили българина, но след конфликт го убили! Сценарият звучи ужасно, но запознати твърдят, че донякъде има логика.

Факт е, че шерпите не обичат алпинисти да тръгват солово, било то към Еверест или към някой от другите осемхилядници в Хималаите.

Те изкарват прехраната си именно от изкачванията с групите, които ги наемат за експедициите си. Както вече стана ясно, Боян Петров обаче е взел решението да атакува сам Шиша Пангма, отделяйки се от останалите.

„Това е поминикът на шерпите. Бизнесът е голям и те не искат занапред соловите изкачвания да се превръщат в традиция. От догодина вече ще бъде изцяло задължително всеки алпинист да ползва услугите на шерп, за които не се заплаща никак малко“, коментираха запознати.

Другият българин, който от няколко дни е в Хималаите – Атанас Скатов, вече разкри пред информационна агенция БЛИЦ, че има пречки по пътя му към Еверест.

След връх Чо Ою сливналията иска да изкачи без шерпи и без кислород и Еверест, но за момента не получава позволение. „Не искат да ме пускат без шерп. Правят го от гледна точка на сигурността, искат да се подсигурят. За шерпата обаче се плаща доста – около 6 хиляди долара“, каза Скатов.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар