Ужас в Германия! Изнудвач трови бебешките храни (СНИМКИ) – Свят

Главните новини

Неидентифициран мъж слага отрова в бебешка храна в най-големите вериги за храна и бебешки стоки в Германия. Той настоява да получи 10 млн. евро, за да спре да го прави, съобщи в. „Билд“, цитиран от бТВ.

Мъжът е изпратил заплашително писмо до полицията и Централата за защита на потребителите в Баден–Вюртемберг, както и до редица вериги за хранителни и бебешки стоки, които полицията отказа да назове официално.

Според вестник „Билд“ обаче това са веригите „Алди“, „Росман“, „Лидл“, „ДМ“, „Мюлер“, „Едека“, „Норма“ и „Реве“.

Полицията разпространи снимки на изнудвача, заснети от камери в търговски вериги.

Ужас в Германия! Изнудвач трови бебешките храни (СНИМКИ)Стопкадър

Заплахата освен това не е само за магазини в Германия, а и за цяла Европа. У нас от посочените от в. „Билд” вериги са представени „Лидл”, „ДМ“ и „Билла”, която е от групата на „Реве”.

Съобщението на изнудвача е получено още на 16 септември с твърдение, че отровата вече е в храната по складовете и в конкретен магазин във Фридрихсхафен.

Ужас в Германия! Изнудвач трови бебешките храни (СНИМКИ)Стопкадър

Отровени са поне 20 бебешки храни, твърди той.

Полицията незабавно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и действително в пет от тях е открила силна смъртоносна отрова. Изнудвачът действа по точен план – той явно вече е вкарал в мрежата отровена храна, но тя все още не е в магазините и клиентите не са я купили.

Ако не получи парите обаче, той ще продължи да поставя отрова в неназовани продукти.

Полицията предупреди клиентите да внимават при покупка на стоки за деца. Фабричните бурканчета са затворени, така че капачката е леко вдлъбната поради вакуума, а при отваряне издава звук. Манипулираните опаковки вероятно няма да отговарят на тези критерии.

Полицията призова всеки, който има подозрителни бурканчета у дома или попадне на такива в магазина, да се обади на ръководството му и на полицията.

Случаят е от изключителна сериозност, но не бива да има паника, а само повишено внимание, призоваха властите. По следите на изнудвача са 220 полицаи.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар