Ули Хьонес: 100 милиона за играч е недопустимо – Европейски футбол

Спорт

Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес заяви, че да се дадат 100 милиона за един играч е недопустимо за шампиона на Германия. Поводът за коментарите му бе предстоящия двубой срещу Пари Сен Жермен. Те идват след критиките на Роберт Левандовски, че клубът трябва да дава повече за селекция, ако иска да се конкурира с най-добрите в Европа.

Това лято ПСЖ привлече Неймар за 222 милиона евро и Килиан Мбапе, чийто трансфер ще бъде финализиран следващото лято и ще бъде на стойност 180 милииона. В същото време рекордната покупка на Байерн бе Корентин Толисо, който пристигна от Лион за 41,5 милиона.

“Пазарът е прекалено горещ в момента. Клубовет се стимулират взаимно. Бях много ясен, когато казах, че за Байерн да даде 100 милиона за един играч е недопустимо, заяви Хьонес пред “Кикер”. – Ще дойде време, когато тези клубове, които сега харчат огромни суми, ще трябва да намалят разходите си, защото няма да имат тези успехи, които инвеститорите, които са имали предвид.”

“След нашето решение да не привличаме много скъпи играчи, ние бяхме обвинени, че сме поели по грешен път на пазара, който може да доведе до криза в клуба. Вместо това хората трябва да ни хвалят, защото успехите ни се дължат на работата и ресурсите, които имаме”, допълни той.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар