Учреден е Българо-македонски бизнес клуб – Бизнес

Главните новини

В Скопие бе основан Българо-македонски бизнес клуб /БМБК/. Негов учредител е Българският културен клуб-Скопие /БККС/. За председател на БМБК е избран Никола Попилиев, а за заместник-председател – Владимир Владимиров, съобщи БГНЕС.

Председателят на БККС Лазар Младенов заяви, че идеята за основаването на бизнес клуба се базира изцяло на подписания в началото на август Договор за добросъседство между двете страни от премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов. „Днес повече от всякога трябва да бъдат положени максимални усилия за социално и икономическо сближаване между гражданите на двете страни и тяхната интеграция в духа на европейските ценности“, подчерта Младенов.

Председателят на БМБК Никола Попилиев заяви, че основната цел на клуба ще бъде да насърчи и засили икономическото сътрудничество между бизнеса на двете държави. От срещите си с македонски и български бизнесмени той е останал с впечатлението, че идеята за БМБК се приема много добре, изразено е също така желание за активно участие от страна на деловите среди. „Това на свой ред увеличава нашия оптимизъм, че ще успеем да осъществим благородните си намерения“, добави Никола Попилиев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар