У нас журналистите, търсещи истината, ги малтретират. Каква свобода на словото?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В България журналистите, които казват истината, биват мачкани и малтретирани.

Това съм го изпитал на гърба си. Спряха ми достъпа до НС, отнеха ми акредитацията.

Това заяви пред Фрогнюз журналистът Димитър Байрактаров.

Отнеха ми достъпа до парламента, защото задавам неудобни въпроси. Освен това в Народното събрание се раздават очернящи моето име листовки, в които се твърди, че съм осъждан. Съдебното решение обаче сочи точно обратното – в него пише, че съм невинен.

 

Всички знаем, че лесно се осъждат журналисти, не защото са прегрешили, а защото нямат пари да водят дела. Нямат пари да доказват правотата си и да купуват съдии. Най-лесният начин за запушване на устите на журналистите, които казват истината, са именно завеждане срещу тях на съдебни дела.

 

От пресцентъра на Народното събрание изпратиха писмо до телевизията, в която работя – „Евроком“ с искане да бъда „подменен”. Какво означава това, нека да обяснят.

 

Сигнализирал съм Брюксел, че в България повечето медии са зависими и че нямам достъп до НС. ЕК не може да повярва, че у нас е възможно това.

 

В България повечето медии са обвързани с управляващите. Част от народните представители на Патриотите са тв водещи в телевизия СКАТ?! Те чия истина защитават?! Такива са Валентин Касабов, Йордан Апостолов, Георги Колев, Петър Петров.

 

Констатациите, които направи Димитър Байрактаров, се потвърждават от Центъра за медиен плурализъм и медийна свобода и Репортери без граница. В свои доклади те заключават: Властта в България си купува медийно спокойствие с пари на ЕС. Няма законови ограничения за контрол върху медиите от политически лица и организации. Партии и политици като Валери Симеонов, Делян Пеевски и ”Атака” имат собствени медии. Заплахите за медиите в България е под формата на мръсни пари, осигурени от сламени хора и от подставени лица, които служат да скрият самоличността на истинските инвеститори.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар