Флагманите Nokia стават приоритет за HMD Global през следващите години

Технологии

HMD Global вече две години ръководи разработката, производството и маркетинга на смартфоните с марката Nokia, като до момента базираният във Финландия стартъп успя да постигне много за възраждането на бранда. Продадените устройства са над 70 милиона. Блясъкът на някогашните модели Nokia обаче не може да бъде напълно възвърнат без сериозни усилия в най-високия клас, което изглежда е следващата цел на компанията. Според представители на HMD Global, цитирани от няколко медии, още в началото на 2019 г. ще видим флагман Nokia, а тези премиум клас устройства ще бъдат ключови и през следващите години…

В началото на 2019 г. всъщност очакваме модела Nokia 9 PureView, или както компанията реши да го нарече финално. Става въпрос за устройство с пет камери на задния си панел с оптика ZEISS и куп прилежащи фото и видео екстри. Апаратът ще бъде позициониран в най-високия ценови сегмент, но все още не е ясно дали ще достигне категорията на Note 9 и Mate 20 Pro, или ще бъде една идея по-достъпен.

Интересното е, че току-що HMD Global показаха новата Nokia 8.1, която всъщност не изглежда като пряк наследник на Nokia 8, а е едно ниво по-надолу. Това отваря позиции тъкмо за Nokia 9, който има шанс да застане начело на портфолиото като категоричен топмодел.

Според информацията флагман смартфоните ще продължат да са фокус за HMD Global и през следващите години, а схемите с имената ще бъдат запазени при всички устройства. Т.е. можем да очакваме след Nokia 6.1 например да видим Nokia 6.2, след което Nokia 6.3 и т.н.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар