Френската полиция предупреждава за нов вид терористични заплахи в Европа – Свят

Главните новини

Джихадистите измислиха нов вид терористични нападения в Европа, при които да има максимален брой жертви. Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени служители по сигурността, „Ислямска държава“ призовава напоследък последователите си да предизвикат дерайлирането на влакове в Европа. Това предупреди френската полиция, цитирана от Франс прес.
 
„Важно е да се подчертаят неотдавнашните призиви на терористични организации, насочени към „вълци единаци“, подстрекавани да причинят в Европа дерайлиране на влакове, горски пожари и отравяне на храни“, се казва в телеграма на Генералната дирекция на националната полиция от началото на септември, разкрита от в. „Паризиен“

Според текста транспортната инфраструктура и средства имат много структурни слабости и са приоритетна мишена, особено гарите.

Туристическите места също трябва да се наблюдават по-бдително, тъй като в случай на атентат има потенциал за повече човешки жертви, гласи още документът.
 
В него се посочва и че заради зачестилите атаки с автомобили управителите на паркинги и шофьорите трябва да сигнализират незабавно за всяка кражба или подозрителни действия.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар