Хампарцумян: България излезе от кризата. Сега икономиката е 5-6 пъти по-голяма от 90-те!…. вЕрвайте!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно от малкото неща, за които позна Симеон Дянков, е, че България ще излезе от финансовата криза.

 

 

 

 

Да, днес е факт, че българската икономика излиза от кризата. Вярно, нямаме драматичен растеж, но все пак той е от порядъка между 3 и 4 процента през последните години, което не е чак толкова малко.

 

 

 

 

Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в сутрешния блок на БНТ.

 

 

 

 

,,Икономиката на България днес е около пет-шест пъти по-голяма в сравнение от 90-те години. Българите не сме задлъжнели на системно ниво, тоест при нас няма някаква свръхзадлъжнялост, каквато например има в Гърция“, коментира Хампарцумян.

 

 

 

 

,,Едва ли ще има някакво драматично увеличение върху лихвите по кредитите през следващата година. Лихвите ще са в абсолютно поносими нива, но все пак нека да не теглим кредити на ръба на възможностите ни“, посочи банкерът и добави, че лошите кредити у нас са около 7-8 процента.

 

 

 

 

 

,,Не бих казал, че има балон на пазара на имотите. Ако движението на пазара продължи с тези темпове, може да се стигне до ситуация, в която жилищата биха поскъпнали, но засега нещата са балансирани. Днес един кредит за жилище е по-консервативен от 2006-2007 година, например“, завърши Хампарцумян

ОТ КОМЕНТАРИТЕ:

 

Излязла от кризата, само дето нямаме икономика…. А народът е по улиците и иска оставки… 

 

 

Ако няма криза, хората нямаше да мрат като мухи или да бягат зад граница в търсене на по-добър живот. Това е изказване на човек, който се чувства недосегаем. Живее в паралелен свят от реалността.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар