ХА-ХА! Вътрешният министър бълнува за намаляване на катастрофите с 50%

България

Вътрешният министър Младен Маринов иска катастрофите да намалеят до 50%.

Обявил го е на форум за безопасност по пътищата организиран от СБА. От изказването на министъра става ясно само едно – МВР няма конкретни предложения, не предвижда реформи или нови санкции.

Как изобщо е изчислил този процент също не става ясно. но за сметка на това представя желаното за реалност.

България е на предпоследно място в класацията в Европа по пътна безопасност, припомня news.bg.

По данни на МВР за пътните инциденти в страната от началото на настоящата 2018 година на територията на страната са възникнали 5 766 тежки пътни инциденти. При тях са загинали 523 души, а 7 323 са били ранени.

Само за изминалото денонощие при катастрофи у нас са загинали 6 души, а 18 са били ранени. Общият брой на тежките произшествия на 5 ноември, понеделник, е 17.

Черната статистика на МВР отчита 96 тежки катастрофи от началото на месец ноември – от 1 до 5 ноември, включително. При катастрофите са загинали 19 души, а 124 са ранени. На фона на тази статистика изказването на вътрешния министър Маладен Маринов, че искал пътните инциденти да намалеят на 50% звучи нелепо.

За вътрешното министерство темата за пътната безопасност в България била от изключителна важност за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според Маринов в пътната безопасност влияели много фактори, като един от най-значимите фактори бил личното поведение на водачите и членовете на обществото.

В същото време не стихват протестите на родители, близки и приятели на пострадали и загинали при пътни инциденти заради липсата на адекватни санкции за извършителите на такива престъпления.

А на фона на започващите да излизат все повече информации за мародестването от страна на катаджии, адвокати и застрахователи върху жертвите и близките на пострадали при пътни инциденти изказването на Маринов, че „Пътна полиция“ прави всичко възможно за добра комуникация с неправителствени организации, които работят за постигане на висока безопасност, звучи меко казано странно.

Повярвахте му, нали?

Frognews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар