Хитра дама източи ваучера на телефонен измамник – България

Главните новини

Телефонни измамници удариха на камък при опит да измамят жена от Пазарджик – хитрата дама усетила, че се опитват да я лъжат по телефона и така ги държала на линия 2 часа, докато крадците си изхабят ваучера.

Василка А. се оказва на правилното място в правилното време, тъй като била на гости при 79-годишната си баба, когато стационарният телефон на възрастната жена звъннал, пише „Марица“.

Жената признава, че първоначално се е изплашила, но след това решила да действа различно.

„Можех да се обадя в полицията и да съдействам за залавянето на измамниците, но досега не съм чула някой от тези нагли мародери да е осъден ефективно и реших, че не си струва“, разказва Василка.

„Затова и не исках да знаят нищо повече за мен и близките ми, след 24 или 72 часа ще са на свобода и не е ясно какво ще измислят безскрупулните им мозъци“, разказва тя. 

След кратък размисъл избрала най-безопасния начин и решила да ги бави и държи на телефона, правейки се на разсеяна и „ударена“ за това къде, какво и колко пари да им оставя. Така ги държала на линия два часа, а след това връзката прекъснала и те не звъннали повече. 

Стационарният телефон в дома на бабата бил принудително изтръгнат от буксата още на същия ден, а възрастната жена сега взема уроци как се ползва джиесем.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар