Цветанов нагло: Народното събрание не е място за изказване на мнения различни от тези на ГЕРБ!

Без категория

На 21 Февруари Народното събрание на Република България гласува оставката на зам. председателя на парламента от БСП – Валери Жаблянов.

Поводът за това е мнението на левия политик, че Народният съд от 1944-1945г. е необходимо и неизбежно военновременно правосъдие.

Принудителната оставка разбуди активни изказвания от страна на опозицията и представяне на нападки от страна на управляващите.

Основната теза на ГЕРБ беше изказана от председателя на парламентарната група на управляващите – Цветан Цветанов:

Народното събрание не е място за изказване на различни мнения! Народът избра ГЕРБ да управлява България.

Казаното от Цветан Цветанов е в разрез с устоите на парламентарната демокрация. Такива изказвания са характерни за тоталитарни режими, които не понасят опозиционна критика. За разлика от мнението на Жабланов, то не е за исторически момент, а е за налагане на позицията на ГЕРБ въз основа на сила и реална политика на цензура в мястото, където трябва да се решава политиката на страната.

Спас Гърневски от ГЕРБ допълни, че демокрацията ще се възстанови, когато не останат живи опозиционери срещу неговата партия.

Според Корнелия Нинова, управляващите си отмъщават за оставката на техния представител в ръководството на парламента – Димитър Главчев, който налагаше цензура над изказванията от трибуната на Народното събрание.

Изводите от това са ясни:

  • Партия ГЕРБ налага цензура в парламента за изказваните мнения.
  • Партия ГЕРБ не го прави за пръв път (препратка към оставката на Димитър Главчев, принуден от народа да напусне Народното събрание)
  • Партия ГЕРБ не се вслушва в аргументите на опозицията.
  • Партия ГЕРБ е готова на всичко за да управлява.

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

3 comments

 • Дано да не успееш да избягаш в чужбина. Знаеш тук какво те чака. Ги си отявлен фашист.

 • А ТОЯ ПЕЗЕВЕНК КАК СКРОМНО И ПРОСТИЧКО ГИ НАРЕЧЕ „ШАЙКА“………… Борци за запазване на корупцията!!!!!!! Шайкаа книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите…… Самият Антон Тодоров (Тоньо ГРИПЕНЯ мумия) написа книга Шайка книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите . В нея казва: Бойко Борисов, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню… Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като „шайка“ персони, обединени от престъпна цел . Антон Тодоров (ТОНЬО ГРИПЕНЯ мумия) https: http://www.book.store.bg p114088 shajka kniga 1 bojko rosen ceco i drugite anton todorov.html
  отговор

Вашият коментар