Цветан Антов: Очаквам интересен турнир за купа „Плевен“ – Баскетбол

Спорт

Очаквам да бъде много интересен предстоящият баскетболен турнир за купа „Плевен“, но победителят не може да прогнозира. Това заяви в пресклуба на БТА днес легендата на българския и плевенски баскетбол Цветан Антов.

Той бе категоричен, че възстановяването на турнира е в интерес на баскетбола, на плевенския клуб и на феновете на тази прекрасна игра. Антов припомни, че преди години състезанието е било с участие на класни международни отбори, но сега, въпреки, че липсва чуждестранен тим, турнирът ще бъде интересен с поканените български състави. Може би плевенският Спартак няма да е така боеспособен, какъвто беше, но аз очаквам той да не бъде и аутсайдер, а да се представи достойно. Мисля, че селекцията на старши треньора Александър Дяковски е добра и им пожелавам да се представят добре, а защо и да не спечелят купата?, попита риторично Антов.

Той посочи, че, ако се намерят средства за плевенския клуб в течение на първенството, биха могли да привлекат още един-двама състезатели.

Антов коментира и състоянието на зала „Балканстрой“. Той припомни, че цялостно тя е ремонтирана преди 12 години, когато благодарение на Румен Петков са осигурени средства от спортното министерство. Сега община Плевен е отпуснала средства и ремонтиран отново покривът над терена, но са останали неремонтирани две части от покрива на сградата – в южната част с помещенията за публика и към северната част с помощните помещения. Изборът на изпълнител трябва да стане с обществена поръчка, като най-вероятно ремонтът трябва да бъде през следващата година, след края на първенството, смята Антов. Според него тогава трябва да бъде сменена и настилката на терена в залата, която също показва дефекти.

Турнирът за купа „Плевен“ се възстановява по инициатива на старши треньора на Спартак-Плевен Александър Дяковски и е посветен на 140-годишнината от Плевенската епопея. Идеята е да продължи всяка година по това време. Дяковски е получил подкрепа на спонсори за финансирането на състезанието.
Баскетболният празник ще се състои на 20 и 21 септември (сряда и четвъртък) с четири отбора – Спартак-Плевен, Левски – София, Черно море Тича – Варна и Академик Бултекс 99 – Пловдив. Дяковски се надява плевенската публика да подкрепи спортното събитие и да препълни залата. Двубоите ще бъдат от 18.00 и 20.30 часа в двата дни. Билетите ще се продават на касата на зала „Балканстрой“ на цена от 5 лева, като ще важат за двете срещи от деня. В сряда от 18.00 часа ще се срещнат Левски – Академик Бултекс 99, а от 20.30 – Спартак Плевен – Черно море Тича. В четвъртък от 18.00 часа ще бъде мачът за третото място, а от 20.30 часа – финалът.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар