Цяла рота джихадисти засече Интерпол в Италия – Свят

Главните новини

Джихадисти, достатъчни да се попълни бройката на малка рота, са проникнали на Апенините. Интерпол разпространи списък на 50 предполагаеми бойци на терористичната групировка „Ислямска държава”, пристигнали в Италия, за да се прехвърлят оттам в други европейски държави, съобщи британският в. „Гардиън”, цитиран от БГНЕС. По данни на изданието всички 50 души са граждани на Тунис. Те са пристигнали на италианска територия с лодка. В списъка са имената и фамилиите на бойци от ИДИЛ с рождените им дати, предаде Нова ТВ.

Данните са били предадени на вътрешното министерство на Италия на 29 ноември миналата година, а оттам са споделени с антитерористични звена на други европейски държави. „Гардиън” пише, че по оценки на ООН 5500 тунизийци – най-много в сравнение с всяка друга страна, са заминали за Ирак и Сирия, за да се присъединят към джихадистите.

Британският вестник съобщава, че от юли 2017 г. над 3000 мигранти от Тунис живеят в района на югозападния сицилиански град Агридженто. Полицията е задържала и е установила самоличността на около 400 души.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар