Шампионката на US Open: Ще ми трябват месеци да осъзная този успех – Тенис

Спорт

Слоун Стивънс написа своята приказка с триумфа при жените на Откритото първенство на САЩ. Американската тенисистка започна годината с операция на крака и четири месеца се възстановяваше. Тенисистка обаче успя не само да се върне на корта, но и да завоюва първата си титла от Големия шлем след победата на финала над Медисън Кийс с 6:3, 6:0.

„След операцията опитах да не се отчайвам и единствено се надявах да се върна на корта един ден и да бъда близо до топ 100. Сега се чувствам нереално. Сигурно ще ми отнеме седмици, дори месеци, за да осъзная какво постигнах. Титла от Големия шлем е мечта за всеки тенисист“, каза Стивънс след триумфа.
Американката ще направи сериозен скок в ранглистата и от утре ще заеме 17-о място в класацията на WТА. За титлата в Ню Йорк тя ще прибере чек за рекордните за този турнир 3,7 милиона долара.

Стивънс се пошегува със съперничката си на финала и своя приятелка в живота Медисън Kийс.

„Не се чувствам гузна, че я победих толкова убедително. Все пак и тя игра финал. А и нали виждате какъв чек ще вземе. Не я мислете, тя си е добре“, каза Стивънс по адрес на Медисън Кийс, която ще прибере 1,8 милиона долара за второто място.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар