Шокиращо от „Люлин“! Побой до смърт за дамска чанта

Главните новини

Ром от Севлиево с шест присъди преби до смърт жена в столичния квартал „Люлин“. Мъжът я нападнал, за да открадне дамската й чанта, а след жестокия побой пострадалата била откарана в болница. Два дни по-късно жената починала. 

Прокуратурата ще иска убиецът да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна, предаде Дарик.
 
В събота малко преди 03:00 ч. след полунощ 40-годишната жертва влязла в бензиностанция, намираща се в столичния квартал „Люлин“. Купила си цигари и излязла без да подозира, че през цялото това време някой я следи и причаква. Преди да успее да се прибере вкъщи, тя била нападната от въпросния мъж.
 
Той я пребил жестоко, удрял я с ръце и крака по главата и тялото. Заради ударите жената изпаднала в безсъзнание и едва когато се свестила, видяла, че е ограбена.
 
Крадецът успял да й задигне документите, 80 лв. и златни накити.
 
Въпреки побоя тя успяла да се прибере в дома си и позвънила на 112. Медиците веднага я откарали в болница, където се установило, че пострадалата е със счупени ребра и тежка черепна травма. Два дни след инцидента обаче жената починала вследствие на множеството удари и тежки травми.

Нападателят е задържан, той е 24-годишен от Севлиево, с дебело криминално досие. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че е осъждан шест пъти: 

„Сред осъжданията му са престъпления против личността, има кражба, още един грабеж, има присъда за опит за убийство и за закана за убийство. Всички тези наказания са били групирани и общото наказание, като е изтърпяно през юли миналата година“, каза Арнаудова.
 
Тя допълни, че след излизането си от затвора, 24-годишният мъж е напуснал страната и се е върнал в България или в същия ден на нападението, или ден преди това. Арнаудова съобщи, че наблюдаващият прокурор има намерение да поиска най-тежкото наказание за него – доживотен затвор без право на замяна.

Преди да започне заседанието, на което магистратите трябва да му наложат мярка за неотклонение, рецидивистът заяви, че не той е пребил зверски жената:
 
„Не съм удрял. Мен ме биха цяла вечер. Влязох в бензиностанцията, за да питам къде се намира Лъвов мост, минах от там и ме хванаха полицаите. Те ме биха два дни, за да кажа, че съм аз. Никакви вещи на жената нямам у мен. Какво съм признал аз? Че съм ял два дни бой и от страх съм казал? Никакъв синджир нямаше у мен. Не съм извършител аз на убийството“, твърди рецидивистът.

На този етап задържаният остава зад решетките. Ако бъде доказана вината му, може да прекара в затвора от 15 до 20 години или до живот в затвора.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар