Юнкер за двойния стандарт в храните: Не е до вкус, а до достойнство – Свят

Главните новини

„Не става дума за вкус, а за достойнство“, заяви по повод скандала с двойния стандарт в храните, произвеждани в ЕС за богатите и бедните страни членки председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Юнкер се срещна с европейски политици и общественици по повод твърденията на производителите на храни, че предлагат различно съдържание под еднаква опаковка на различните страни в ЕС „заради вкуса на местните потребители”.

„Не може в Европа да има две класи потребители и работници“, отсече лидерът, като коментира и директивата за командировките на работниците в ЕС.

Юнкер очаква през октомври да бъде постигнато съгласие по промените в директивата за командированите работници.

„Искам всички държави от ЕС да бъдат в еврозоната и в Шенген, да няма двойни стандарти при храните. Защо отказват на нашите български и румънски приятели достъп до Шенген, след като от години са изпълнили изискванията. Трябва да прилагаме договорите за ЕС“, коментира председателят на Комисията.

Той добави, че в годишната си реч за състоянието на ЕС миналата седмица не е настоявал за приемането на еврото от държавите извън еврозоната, а е припомнил, че това право и задължение е част от договорите.

„Не насилвам никого, предложих подкрепа за ускоряване на процеса на присъединяване (към еврозоната)“, поясни Юнкер.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар