Явор Колев: Трябва да бъде създаден регистър на педофилите – България

Главните новини

Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде създаден регистър на педофилите, защото подобни хора, след като излежат присъда за такъв тип престъпления, органите на реда не знаят къде работят и какво правят. В другите държави това се следи и е изрично вписано къде работят, за да не може да продължават да експлоатират сексуално деца.

Това мнение изрази началникът на отдел „Компютърни престъпления” към ГДБОП- МВР Явор Колев на родителската среща „От нас зависи”, предаде БГНЕС.

Децата между 8 и 14 години са най-застрашената група потребители в интернет пространството поради крехката си възраст и липса на житейски опит. Най-често виртуалното блудство, сексуалното изнудване, разпространението на материали със сексуална експлоатация, а дори и кибер-тормоз, са свързани с деца, живеещи в проблемна семейна среда, с един родител или пък в семейство, в което има липса на контрол и заинтересованост от родителите за това какво се случва с техните деца, докато са пред компютъра. Фактът, че родителят е в съседната стая, а детето е на компютъра, не означава, че то е защитено, заяви Колев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар