16 месеца и 18 милиона в 90 секунди (видео) – Баскетбол

Спорт

Испанският шампион Валенсия Баскет мисли за бъдещето и само дни, след като завоюва втората си титла за годината, печелейки Суперкупата на страната, представи и новия дом на школата си – L’Alqueria. Така се казва комплексът, в който ще се подготвят всички подрастващи баскетболисти на “оранжевите”.

Инвестицията в съоръжението е 18 милиона евро, а новият дом на школата на валенсианци е съвсем близо до залата, в която представителния отбор играе официалните си мачове – “Пабейон Фуенте де Сан Луис”.

Проектът бе представен като “най-доброто баскетболно училище в Европа”, а един от основните благодетели на клуба, Жуан Роиг заяви, че Валенсия стигна до титлата в Испания след 30-годишно чакане, но се надява за първата европейска титла на клуба да не е необходимо толкова дълъг период от време.

Милиардерът добави още, че в L’Alqueria има общо 13 игрища, всяко едно от които ще носи името на важен за клубната история човек. На официалното откриване присъстваха Серджо Скариоло (селекционер на Испания), Хорхе Гарбахоса (президент на испанската федерация), Жоан Рибо (кмет на Валенсия), шефовете на Евролигата и ФИБА Жорди Бертомеу и Патрик Бауман, както и целия шампионски тим на “оранжевите”.

Построяването на комплекса е отнело по-малко от година и половина – 16 месеца, а от Валенсия Баскет показаха целия процес в кратък видеоклип.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар