3-годишно простреля други две в детска ясла в САЩ – Свят

Главните новини

Две тригодишни деца бяха простреляни от връстник в ясла в американския щат Мичиган и са откарани в критично състояние в болница, предава БГНЕС.

Полицията в предградието на Детройт Диърборн съобщи, че детето успяло да намери зареден пистолет в частен дом, който се използвал като ясла. То стреляло един или два пъти и улучило други две деца. Медиите съобщиха, че в жилището е имало много оръжия.

Смята се, че 1,7 милиона американски деца живеят в домове, където има незаключено заредени пушки и пистолети и този инцидент е поредният, в който деца стават жертва на необезопасено оръжие.

Почти 1 300 деца умират, а 5 790 са лекувани от огнестрелни рани годишно в САЩ след такимва произшествия, сочи най-ново изследване, публикувано в медицинското сп. „Педиатрикс”.

Щатският закон в Мичиган не забранява държането на оръжие в детски заведения, но изисква да не бъдат заредени и да се съхраняват на недостъпни за деца места.

Детската ясла била организирана в дома на майка на 6 деца, която редовно се грижела и за други деца, казаха съседи. Според сестрата на жената тя не позволявала на съпруга си да държи оръжие в къщата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар