85 задържани на протестите в лондон срещу климатичните промени – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

85 души бяха арестувани след като хиляди демонстранти окупираха пет моста над река Темза в централен Лондон, за да изразят тяхната загриженост по повод на климатичните промени и „престъпното бездействие“ на властите, предаде БНР.

Демонстрантите, сред които цели семейства и пенсионери, започнаха протеста още в 10 часа сутринта в съботния ден. Час по-късно транспортните комуникации през реката бяха напълно блокирани в резултат на един от най-големите мирни актове на гражданско неподчинение във Великобританя от десетилетия насам.

Полицията обаче арестува десетки хора на основание на закона за затрудняване на движението и създадените проблеми при прекосяването на реката от коли на Бърза помощ. След като приключи блокирането на мостовете демонстрантите се събраха пред парламента.

Протестът е част от кампания за масово гражданско неподчинени, организирана от нова групировка, наричаща се Extinction Rebellion, която иска да принуди правителството да третира като криза проблемите с климата и изчезването на растителни и животински видове. Около 50 ареста бяха извършени в Лондон през семицата след различни акции, проведени от същата организация.

Предполага се, че в последния протест са участвали межсу 6 и 8 хиляди души. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар