Android вече поддържа смартфорни със сгъваеми дисплеи

Технологии

Samsung току-що показа докъде е стигнала с първия си смартфон с прегъващ се дисплей и въпреки че все още е рано да го очакваме на пазара, не и преди 2019 г., операционната система Android вече е в играта. В блога за разработчици на приложения за Android беше официално обявено, че платформата вече поддържа т.нар. „foldables“ – смартфони с прегъващи се дисплеи. 

Да, този нов формфактор за мобилните ни телефони ще става все по-популярен, като Samsung и Google обявиха, че са работили в тясно сътрудничество по интерфейса на операционната система за прегъващ се екран. 

Въпросният напредък със софтуера обаче няма да остане като специален актив само за корейците и Google анонсираха, че платформата им вече поддържа сгъваеми дисплеи. Това означава, че разработчиците ще получат по-лесен начин да създават игри и приложения за устройства с такъв дизайн. 

Една от основните цели ще бъде работата с приложението да може да бъде лесно и незабележимо прехвърлена от малкия към големия сгъваем дисплей и обратно. Например видео в YouTube, което отворите на външния екран, ще трябва без засечки да продължи върху големия вътрешен екран.

Припомням ви, че освен Samsung със смартфони с прегъващи се дисплеи в бъдеще се говори, че ще експериментират още Huawei, LG, Xiaomi, Lenovo и други. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар