Huawei захапа Apple за новия iPhone, обещава „истинския смартфон с изкуствен интелект“

Технологии

Изкуственият интелект (ИИ) става все по-горещо понятие за съвременните смартфони и изглежда това е новата тема, по която производителите ще мерят сили един с друг. Huawei, които се борят за окончателно изместване на Apple от второто място в световната класация на най-продаваните смартфони, захапаха конкурента си в социалните мрежи по адрес на изкуствения интелект и приложението му в новия iPhone X. Китайците обещават да покажат през октомври „истинския смартфон с изкуствен интелект“.

Да, става въпрос за Mate 10 – новият топмодел на Huawei, който ще бъде показан пред света на 16 октомври в Мюнхен. 

За него вече знаем, че ще се базира на новообявения чипсет Kirin 970, който също като A11 bionic на Apple се заиграва с темата за ИИ. 

По този повод Huawei пусна във Facebook кратко видео, което показва неуспешно разпознаване лицето на клоун от (подразбира се) новата технология Face ID в iPhone X на Apple. Публикацията е придружена от надписа „Нека си признаем – разпознаването на лица не е за всеки“ и обещание, че на 16 октомври ще видим „истинския смартфон с изкуствен интелект“. 

Е, очакванията към Mate 10 стават все по-сериозни и лично нямам търпение да проверя какво са направили Huawei с това устройство и дали то може да бъде достоен конкурент на скъпия iPhone X. 

Очаквайте живо включване в nixanbal.com от премиерата в Мюнхен!

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар