Intel измести NVIDIA от инфоразвлекателната система на автомобилите Tesla

Технологии

Intel е новият предпочитан доставчик на чиповете, които захранват информационната и развлекателна система на автомобилите Tesla, пише Bloomberg. Въпреки сравнително скромния брой продавани модели на марката (76000 за последната фискална година), подобна сделка е изключително важна за производителите на чипове днес, когато електрониката в автомобилите става все повече.

Model 3, както и новите версии на останалите модели от Tesla, вече ще използват решения на Intel, а не на NVIDIA, както досега. Информацията все още не е официално потвърдена и коментирана от трите страни. 

Заради тенденцията автомобилите да разполагат с все повече електроника, тази индустрия става все по-важна за производителите на чипове. Влиянието на компании като Intel и NVIDIA ще продължи да се разширява от компютърния към автомобилния сектор, където самоуправляващите се машини ще са основните клиенти и двигатели за бизнеса им в бъдеще. Същите ще имат нужда от мощни компютри и голяма изчислителна мощ, за да могат да вземат решения на пътя без човешка намеса.  

Акциите на NVIDIA са поскъпнали 6 пъти през последните две години, отчасти благодарение на разрастващия се бизнес на компанията с автомобилните производители. Как ще се отрази новата сделка на Intel – ще разберем в бъдеще. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар