Samsung може да последва примера на Apple при камерата на следващия си флагман

Технологии

SamsungКонтролирано или не, все повече информация започва да изтича около следващия флагман на Samsung. Очакваният в края на февруари Galaxy S8 ще бъде един от най-важните смартфони в историята на корейците, който ще трябва да върне феновете на марката след отлива покрай проблемите с Note 7. Най-новите слухове твърдят, че S8 ще има две версии – една компактна и една с по-голям дисплей, като само втората ще разполага с двойна камерата.

Информацията гласи, че Galaxy S8 ще има две версии – една с 5.1″ дисплей с Quad HD резолюция и втора с 5.5″ дисплей с *внимание* 4k резолюция. Разбира се, в двата случая говорим за Super AMOLED панели.

Чипсетът, който Samsung ще използва за новите си устройства, ще бъде произведеният по 10nm процес Snapdragon 830 на Qualcomm, но се очаква да има и версия с фирмения Exynos 8895.

Интересното е, че източникът потвърждава задаващата се система от две камери, но тя щяла да бъде запазена екстра само за по-големия модел S8. Да, точно както Apple реши да вгради двойна камера само в по-големия iPhone 7 Plus.

Другата любопитна информация е, че Galaxy S8 ще бъде снабден с нов гласов асистент с изкуствен интелект, който ще дойде вследствие на придобитата наскоро компания Viv Labs, разработваща решението.

Въпреки очакванията S8 да излезе по-рано, все още по-вероятно е премиерата да се случи в края на февруари – на изложението MWC 2017 в Барселона. Може би добро решение би било Samsung да пусне устройството за поръчки още в същия ден.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар