Uber може да изгуби лиценза си за работа в Лондон

Технологии

Лицензът на Uber за работа в Лондон няма да бъде подновен, щом изтече на 30 септември. Това са решили транспортните служби на британската столица (Transport for London), според които забранената в редица градове по света компания не показва корпоративна отговорност към редица проблеми с потенциална заплаха за безопасността на гражданите. 

Въпреки това такситата на Uber няма да спрат работа веднага. Решението ще бъде обжалвано, като през цялото време на процеса услугата ще продължи да действа. А това време може да се проточи и цяла година, пише The Guardian. 

От транспортните служби на Лондон посочват като основни проблеми начина, по който се докладват престъпления, а също така под въпрос се поставят методите за придобиване на криминални досиета и медицински сертификати от шофьорите на Uber. 

От Uber всъщност са признали, че имат пропуски и не са реагирали адекватно в някои ситуации.

Новият главен изпълнителен директор на Uber се надява да разреши проблемите с властите, за да продължи да оперира в Лондон, където услугата се ползва от 3.5 милиона души и дава работа на над 40 000 шофьори. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар