АБВ с НАГЪЛ удар по БСП – регистрира се за вота като Коалиция за България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партията на Румен Петков и Георги Първанов АБВ ще се регистрира за евровота като “Коалиция за България”, сформирана от седем партии. 

Коалицията ще бъде представена официално утре на “Врабча” 1, ще участват Румен Петков, Георги Първанов, Ивайло Калфин и лидери на други партии. Председател на новата “Коалиция за България” ще е Румен Петков.

Ще бъде представен политическият договор за сътрудничество и коалиционното споразумение, уточняват от АБВ.

“Коалиция за България” бе името, което години наред използваха БСП и няколко по-малки партии в лявото пространство. Първанов спечели президентските избори през 2001 г. с тази коалиция, с нея и Сергей Станишев стана премиер на страната. Румен Петков и учредителите на АБВ бяха изключени от БСП пак по времето на “Коалиция за България”.

Името на водената от БСП лява коалиция бе сменено през 2014 г. по инициатива на тогавашния лидер Михаил Миков. Обединението бе преименувано на “БСП Лява България”. Корнелия Нинова пък промени коалицията на “БСП за България”.

Ударът по БСП от страна на АБВ идва след като от “Позитано” 20 отказаха на Петков и Първанов да се явят заедно на евровота. По-рано Нинова се отказа от споразумението с АБВ Румен Радев да бъде общият им кандидат за президент.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар