Абе, Аланкоолу, що ти трябваше да оскверняваш и последният национален символ, да те питаме на българо-догански език?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Абе, Аланкоолу, що ти трябваше да оскверняваш и последният национален символ, да те питаме на българо-догански език?

Абе, Аланкоолу, който и да си ти, еманация на аланкооловщината или нейн отделен и горд представител. Що ти трябваше, ве, да оцапаш и последното, което българите имат? Последното им чувство за държавност, което те виждат в двамата гвардейци с четнически униформи и пачи пера на главите. Що трябваше да пращаш 30 въоръжени до зъби заптиета зад гърба им и да унищожиш и последната им гордост, че са нация, към която и ти уж принадлежиш?

Едно време дядо ми, който е бил конен гвардеец на цар Борис Трети, взел, че арестувал брат му, принц Кирил пред двореца, защото не си носел тескерето. И царят, вместо да се разгневи, наградил дядо ми. Представяш ли си, Гешев, но не тоя, а онзи, великият полицай, чиито партии от държавните първенства по шах са още в учебниците, да бе пратил едно отделение полицаи в конюшните на царя. Ами дядо ми щеше да ги разстреля като кучета. Камо ли да бяха се опитали да минат през входа на двореца.

Та защо ти беше, Аланкоолу, когато президентските избори са още далеч? Не можа ли да изтраяш и да си караш магарето, както казват старите хора на село. Да въртиш игрите и далаверите гюлле, гюлле, бавно, бавно, и да си вадиш още кеф? Вместо за миг да провидиш какво те чака.

Но когато си полицейски генерал, си като ат с капаци. Кво стана? Излезе един истински военен генерал, застана пред армията си и извади сабята.  И ти, Аланкоолу, трябваше да се криеш зад заптиетата си, които уж ти осигуряват комфорта ти на диктатор. Не разбра ли, че полицейският генерал е куха политическа титла, за която може са се натегне дори чистачката в някое РПУ? Докато военният действащ генерал е все пак някакъв вид пълководец. Добре, че в армията няма такива самовъзпроизвели се генерали, иначе досега Каракачанов да бе станал генералисимус, а Джамбазки най-малкото фелдмаршал…

Но ако си малко умен, Аланкоолу, ще спреш внезапно цялата си шайка от мисирки, дето по цял ден плюят Румен Радев. Той нищо не бил свършил, той бил разединител на нацията и дори простак, както ти обичаш да му казваш… Той бил мъж на жена си, което веднага ни задължава да поздравим задочно Деси.

Радев е на бял кон, със сабя в ръка и цялата армия е зад него. Не знам дали свитият му юмрук е като на Че Гевара, на Кенан Еврен или като на Аугусто Пиночет. Знам само, че на бойното поле връщане назад няма.

Аланкоолу!

Цанко Цанев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар