Австралия отчете първия за годината смъртен случай с Covid-19, тревога в Сидни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Австралия регистрира първия за годината смъртен случай, дължащ се на Covid-19 и рекордния за 2021-а брой от 77 новозаразени в щата Нов Южен Уелс, който се бори с огнище на силно заразния вариант Делта, предаде Ройтерс. Това е най-населеният австралийски щат.

На излъчвана по телевизията пресконференция в Сидни щатският премиер Гладис Береджиклян заяви, че се очаква броят на заразените в и в близост до най-големия град в страната да нарасне още в идните дни.

“Очаквам броят на заразените в Нов Южен Уелс да бъде утре над 100”, подчерта тя.

Вчера бяха регистрирани 50 случая. Общо досега при новата поява на вируса са регистрирани 566 случая. 33 от регистрираните днес случая са били в контакт с други хора, докато са били заразни, което създава опасения, че локдаунът в Сидни може да бъде удължен, отбелязва Ройтерс.

Локдаунът в Сидни

На 9 юли австралийските власти приканиха петте милиона жители на Сидни да си стоят у дома и предупредиха, че триседмичният локдаун може да бъде удължен заради рекордния за годината ръст на заразените, предаде Ройтерс.

Местните власти се опитват да се справят с нарастващите клъстъри на зараза с варианта Делта на вируса.

Стотици допълнително разположени полицаи следят за спазването на мерките срещу разпространението на делта варианта, от който в Сидни са заразени над 400 души.

“Нов Южен Уелс е изправен пред най-голямото предизвикателство от началото на пандемията”, каза през репортери Гладис Береджиклян. Тя призова хората да си стоят у дома и да не излизат, ако това не се налага категорично.

От вечерта на 9 юли на публични места е позволено да се събират до двама души и е забранено отдалечаването на 6 мили (около 10 км) от дома.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар