Австралия спира въздушните удари в Сирия заради конфликта Русия-САЩ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Австралия обяви, че спира въздушните удари в Сирия след свалянето на сирийски военен самолет от САЩ в неделя и последвалата заплаха на Русия срещу водените от САЩ коалиционни самолети, съобщава Ройтерс.

“Като предохранителна мярка, австралийските отбранителни сили (ADF) временно прекратяват въздушни удари и операции в Сирия”, заявява в изявление министерството на отбраната на Австралия.

Русия заяви вчера, че ще третира военновъздушните сили водени от САЩ, които летят на запад от река Ефрат в Сирия, като потенциални цели и ще ги проследява с ракетни системи и военни самолети, но в коментарите няма определение, дали ще бъдат сваляни.

 

Москва изясни, че променя военната си позиция в отговор на свалянето на сирийския бомбардировач от САЩ в неделя, за което Дамаск коментира, че е първият такъв инцидент от началото на конфликта в страната през 2011 г.

“Персоналът на ADF наблюдава внимателно въздушната ситуация в Сирия и решението за възобновяване на въздушните операции в Сирия ще бъде взето своевременно”, коментира министерството на отбраната на Австралия. И добави, че операциите в Ирак ще продължат като част от коалицията.

“Защитата на австралийските отбранителни сили редовно се преглежда в отговор на редица потенциални заплахи”, допълва министерството.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар