Австралия ще отвори границите си за света следващия месец – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Австралийският премиер Скот Морисън съобщи, че Австралия ще отвори границите си за света следващия месец, след като те бяха затворени поради пандемията COVID-19, предаде Newshub. Пред медиите Морисън заяви, че Австралия е „готова да предприеме следващите си стъпки за безопасно отваряне за света“. Съобщението беше направено в същия ден, когато в Нов Южен Уелс регистрираха най-високия брой смъртни случаи от COVID-19 с 15.

В изявление на правителството се казва, че процентът на ваксинации в Австралия е над 78 процента с двойна доза в цялата страна на 55 процента и страната е на път да достигне 70 процента в някои региони през следващата седмица. „Австралийските семейства могат да се съберат отново, австралийските работници могат да пътуват до и извън страната ни и ние можем да работим за посрещане на туристите на нашите брегове“, каза Морисън. „Много страни по света вече безопасно се отвориха отново за международни пътувания и скоро ще дойде време Австралия да направи следващата стъпка. „Новите правила за международни пътувания ще разчитат главно на домашна карантина.

Изисквания за австралийски пътници след отваряне на границите: Седемдневна домашна карантина за австралийски граждани и постоянно пребиваващи, напълно ваксинирани с ваксина, одобрена за употреба в Австралия или „призната“ от Администрацията за терапевтични стоки (TGA) 14-дневна управляема карантина за всеки, който не е ваксиниран или ваксиниран с ваксина, която не е одобрена или призната от TGA. Австралийски граждани и постоянно пребиваващи, които не могат да бъдат ваксинирани – например, ако са под 12 години или имат заболяване – ще бъдат третирани като ваксинирани за целите на пътуването си.

Различни държави и територии ще започнат тази програма, когато степента на ваксинация достигне подходящ праг, но се очаква всички да бъдат включени в системата по някое време през ноември. „Намерението на правителството е след като бъдат направени промени през ноември, настоящите ограничения за пътуване в чужбина, свързани с COVID-19, да бъдат премахнати и австралийците да могат да пътуват при спазване на всякакви други съвети и ограничения за пътуване, стига да са напълно ваксинирани и граничните настройки на тези страни позволяват „, каза Морисън. Тези промени означават, че няма да има ограничения за пътуване за ваксинирани австралийци, влизащи или напускащи страната. Морисън каза, че правителството също ще работи за напълно безкарантни пътувания за определени страни, като Нова Зеландия, когато това е безопасно. Австралийците, които искат да пътуват в чужбина, след като бъдат премахнати ограниченията, ще могат да получат достъп до международно признат документ за ваксинация през следващите седмици, за да докажат своя ваксинационен статус в чужбина. Доказателството за ваксинация за международно пътуване или „паспорт за ваксинация“ ще включва QR код, съвместим със системите по целия свят.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар